- – Estetik diş hekimliğinin tedavi protokollerinden biri de zirkonyum kaplamalardır.
- – Bu kaplamalar yüksek dayanıklılık ve doğal görünüm sağlayarak estetik gülüş yaratılmasına katkı sağlar.
- – Öncelikle ilk muayeneyle zirkonyum kaplamaların hasta için uygun bir tedavi olup olmadığı değerlendirilir.
- – Doğru teşhis konup tedaviye başlandığında ilk seansta dişlerin aşındırması yapılır ve ölçüler alınır. Zirkonyum yapılırken dişlerden çok aşındırma yapılmaz. Aşındırma miktarı üzerine yerleşecek zirkonyuma yer açacak kadar olmalıdır. Hastaların en tedirgin olduğı konu haklı olarak diş aşındırmasıdır. Dişler sağlıklıysa ve amaç sadece estetik dişse daha az aşındırmaların uygulandığı lamineler tercih edilebilir. Fakat dişlerde madde kaybı, çürük ve önceden yapılmış uyumsuz tedaviler varsa onların kaldırıp diş yüzeyinin kaplanması dişi koruyarak güçlendirir.
- – Aşındırma işleminden sonra ölçüler alınır. Günümüzde ölçüler dijital olarak alındığı için laboratuar süreci hızla başlamış olur.
- – Peki dişler kesilince hasta küçülmüş dişlerle mi kalacak? Hayır tabi ki, hastalar tedavi tamamlanana kadar geçen süreci yine estetik olarak yapılan geçici kaplamalarla geçirir, böylelikle sosyal hayat ve çiğneme fonksiyonu devamlılığı sağlanmış olur.
- – Ölçü aşamasından sonra laboratuar süreci başlar. Laboratuarda dişler hazırlandıktan sonra bu dişlerin hasta ağzında provası yapılır. Hastanın yüz oranlarıyla, ten, göz rengiyle zirkonyum uyumları değerlendirilir. Gerekli görülürse yeni bir provayla düzeltmeler yapılır.
- – Hasta ve hekim dişlerin son halini beğendiğinde dişler parlatılır ve yapıştırılır.
- – Tüm bu süreç yapılacak diş sayısına ve hastaya göre değişmektedir. Zirkonyum diş sayısı 10 un altındaysa 3 gün ile 10 gün arasında değişen sürelerde zirkonyumlar tamamlanabilir.