Diş Beyazlatma Tedavisi
Sağlıklı ve beyaz dişler bir çok insanın problemi olan bir konu. Sosyal hayatın en güzel ve eğlenceli anlarında gülmek ve gülümsemek doğal bir eylem. Bu eylem sonrası birçoğumuz rahatsızlık duyuyoruz çünkü dişlerimizin görüntüsü pek hoşumuza gitmiyor.
Fildent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Doktorumuz Dr. Dt. Hamiyet Ünsal Aynur diş beyazlatma hakkında sorulan soruları yanıtlıyor
Lazer yöntemiyle diş beyazlatma tedavisi
Dişler birçok nedenle renk değiştirebilirler. Gerek organik gerekse inorganik olarak bizler kendimize bunu yapıyoruz. Her türlü yeme içme dişlerimize zarar vermekte. Özellikle Türk halkı olarak benimsediğimiz ve günde en az 3 – 4 bardak içtiğimiz çay dişlerimizin yıllar içerisinde sararmasına başlı başına neden olabilmekte. Bunun yanında sigara, kahve ve alkol de siz tüketiyorsanız dişleriniz yıllar içerisinde sarı hatta gri renklere dönüşebilir. Dişin yüzeyinde bulunan mine yani gözenekli yapıda oluşan renk değişikliklerini özel tedavi için kullanılan jeller ile beyazlatılmasıdır.
Herkes Diş Beyazlatma Tedavisinden Yararlanabilir Mi?
Ağız ve diş sağlığı yerinde olan herkese yapılan bir tedavi türüdür. Her şeyden önce elbette hekimler tarafından muayene edilir ve dişlerde ya da dişetlerinde bir problem var mı kontrol edilir. Ağızda büyük oranda çürük ya da dişeti rahatsızlığı olan hastalar diş beyazlatma tedavisinden önce tedaviye alınır. Gerekli tedavi işlemleri sonucu hasta sağlığına kavuşmuş ise tedavi yapılır. Diş beyazlatma tedavisini görmek için diş hekimlerine müracaat eden hastalarımızın bu tedavi için gebe ya da emziren bireyler olmaması gerekir. Bu tarz hastalara da ne yazık ki tedavi işlemi yapılamaz. Gebeler ve emziren annelerin dışında daha gelişimini tamamlamamış dişleri daha yetişmemiş olan çocuklara da diş beyazlatma tedavisi uygulanamaz.
Diş Beyazlatma Tedavisi Güvenilir Bir İşlem Mi?
Güvenilir mi konusunda kesinlikle hekiminizin kalitesi ön plandadır. Diş beyazlatmak amacıyla bir çok ilaç vardır bu ilaçların birçoğu farklı tip diş yapısı olan hastalar ile alakalıdır. Doktorunuz doğru teşhisi koyduktan sonra uygulanan her tedavi %100 güvenilirdir. Bilim adamları tarafından gerçekleştirilen mikroskobik araştırmalarda yüzde 10’luk beyazlatma solüsyonu kullanımında hiç bir risk olmadığını, dişlere ve dişetlerine zarar vermediğini açıklamışlardır. Diş beyazlatma işlemi sonucu olumsuz sonuçlanan bir sonuç araştırma dahilinde bile yoktur. Farklı kimyasal ilaçlarla diş beyazlatmak mümkün olsa da yine diş hekimine müracaat etmeniz gerekmektedir. Çünkü dişlerinizin yapısına göre kaç ölçek ya da ne kadar kullanacaksınız size ancak uzman bir diş hekimi söyleyebilir.
Diş Beyazlatma Tedavisi Dişleri Ne Kadar Beyazlatır?
Bu soru aslında çok zor bir sorudur. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Dişlerinizin yapısı, dokusu ve ne kadar renk değiştirdiğine bağlı olarak Fildent Ankara Diş Beyazlatma hekiminiz size en doğru cevabı verebilir.
Diş Beyazlatma Tedaisinin Yan Etkileri Var Mı – Yan Etkileri Nelerdir?
Diş beyazlatma jellerinin hepsi hassasiyet noktasında yan etki yapar. Hassasiyet 24 – 48 saat arasında geçmezse doktorunuza danışmalısınız. Hassasiyet oldukça normal ve çok az hissedilen bir yan etkidir. Korkulacak bir şey yoktur ama yine de söylemekte yarar var. Doktorunuz tedavi sonrası size bu sebepten ötürü hassasiyet azaltıcı kremler ve dişinizin yapısına uygun bir diş macunu önerir. Düzenli kullanmanız taktirinde sorun kısa sürede geçecektir. Hassasiyet özellikle çok sıcak ve çok soğuk içecekler tüketirken, birde aşırı soğuk havalarda sert bir rüzgârın ağzınızdan içeri girmesiyle oluşabilir. Bunlar dışında ciddi bir sorunla henüz karşılaşılmadı.
Diş Beyazlatma Tedavisi Ömür Boyu Sürer Mi?
Bunun cevabı aslında biraz acı verici. Diş beyazlatma tedavisinin ömrü 6 ay ila 2 yıl arasında gidip gelmektedir. Dişlerinize özen göstermeniz bu süreyi uzatabilmektedir fakat ilk gün ki beyazlık etkisini 2 yıl içerisinde kaybedersiniz.